Πριν από λίγο καιρό δημοσιεύτηκαν οι διαδρομές και οι χάρτες του φετινού Rally Acropolis το οποίο επιστρέφει στα Ελληνικά χώματα μετά από 8 χρόνια.

Η ειδική διαδρομή Ταρζάν που όλοι γνωρίζουμε, ψηφίστηκε πρόσφατα ως η 6η δημοφιλέστερη του παγκόσμιου πρωταθλήματος rally.

Παρόλο που η συγκεκριμένη ειδική έχει να χρησιμοποιηθεί από την τριετία 2003-2004-2005, η μεγάλη φήμη και παράδοση που έχει δημιουργήσει, παραμένουν ακόμη και σήμερα αξέχαστες στο μυαλό όλων μας, συγκαταλέγοντας τον Ταρζάν στις θρυλικές διαδρομές του αγώνα.   Στην νέα εποχή του Acropolis το 2003 η ειδική  εκκινούσε από του Σαμαρά το Βαρκό και κατέληγε στην Παλαιά Γιαννιτσού, ενώ τις 2 επόμενες (2004 & 2005) η εκκίνηση ήταν στον Ασπρόκαμπο (πάνω απ’ τον Αγ. Γεώργιο Τυμφρηστού) και ο τερματισμός επίσης στην Παλαιά Γιαννιτσού.

Στον φετινό αγώνα η ειδική Ταρζάν ξεκινάει από τη γνωστή αφετηρία στο Ζαχαράκι και ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο τερματισμός θα είναι μέσα στο χωριό μας, κάπου ανάμεσα στον Αι Γιάννη και στο γήπεδο ποδοσφαίρου, τελικά η οργανωτική επιτροπή άλλαξε τη διαδρομή και ο τερματισμός θα είναι στην Παλαιά Γιαννιτσού.  Η συγκεκριμένη είναι η τελευταία ειδική του αγώνα και θα διεξαχθεί εις διπλούν,  την Κυριακή στις 12 Σεπτεμβρίου.

Επειδή η κυριότερη πρόσβαση για τους θεατές θα είναι η Φτελιά μέσω του χωριού μας, εμείς  θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε το σχέδιο δράσης που είχαμε εφαρμόσει εθελοντικά και με μεγάλη επιτυχία το 2003, τοποθετώντας κάδους απορριμμάτων στα σημεία μεγάλης συγκέντρωσης των θεατών.

Είναι σημαντικό μέσα στο καλοκαίρι που θα βρισκόμαστε όλοι στο χωριό, να οργανωθούμε προκειμένου ο φετινός αγώνας να μας αφήσει μια ωραία και αξέχαστη εμπειρία, ειδάλλως κινδυνεύουμε να καταλήξουμε ένας απέραντος σκουπιδότοπος.