Τελευταία Νέα

408, 2019

Ροβολιαρίτικα ΝΕΑ – Φύλλο 138

Αύγουστος 4th, 2019|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ροβολιαρίτικα ΝΕΑ – Φύλλο 138

RNEA Fyl.138

1905, 2019

Ροβολιαρίτικα ΝΕΑ – Φύλλο 137

Μάιος 19th, 2019|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ροβολιαρίτικα ΝΕΑ – Φύλλο 137

ROBOLIARITIKA Fyl.137-min

2001, 2019

Ροβολιαρίτικα ΝΕΑ – Φύλλο 136

Ιανουάριος 20th, 2019|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ροβολιαρίτικα ΝΕΑ – Φύλλο 136

ROBOLIARITIKA Fyl.136

1610, 2018

Ροβολιαρίτικα ΝΕΑ – Φύλλο 135

Οκτώβριος 16th, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ροβολιαρίτικα ΝΕΑ – Φύλλο 135

ROBOLIARITIKA Fyl.135

308, 2018

Ροβολιαρίτικα ΝΕΑ – Φύλλο 134

Αύγουστος 3rd, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ροβολιαρίτικα ΝΕΑ – Φύλλο 134

ROBOLIARITIKA Fyl.134

2007, 2018

Kαλοκαιρινές δραστηριότητες

Ιούλιος 20th, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Kαλοκαιρινές δραστηριότητες

Aκόμα ένα καλοκαίρι και οι δραστηριότητες δεν θα μπορούσαν να λείπουν απο το πρόγραμμα μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

– Πέμπτη, 9 Αυγούστου:
— 10:00 ζωγραφική,στην πλατεία.
— 11:00 εκπαιδευτική δράση, στο Λαογραφικό μουσειο.
— 18:00 πινκ πονκ για μικρούς,πλατεία.

 

– Παρασκευή, […]

2404, 2018

Ροβολιαρίτικα ΝΕΑ – Φύλλο 133

Απρίλιος 24th, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ροβολιαρίτικα ΝΕΑ – Φύλλο 133

ROBOLIARITIKA Fyl.133-min

Σας Καλωσορίζουμε στην σελίδα μας!!!

Το μακρινό 1998 υπήρξε το έτος όπου το χωριό μας απέκτησε τη δική του γωνιά στο διαδίκτυο.
Η αρχή ήταν δύσκολη, γιατί μπορεί να έλειπαν οι πόροι, όμως απ την άλλη περίσσευαν η διάθεση, η όρεξη και οι ωραίες ιδέες.
Η πρώτη αναγκαία ανανέωση –η οποία άργησε λιγάκι- έγινε στις αρχές του 2010 με τη μετάβαση της ιστοσελίδας πάνω στις πλατφόρμες της joomla. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε απόλυτα και η απήχηση ήταν πέραν του αναμενόμενου.
Φτάνοντας στο τώρα και με δεδομένο ότι μέρα με τη μέρα στον κόσμο του internet προχωρούν όλα με φρενήρη ρυθμό, ήταν πλέον απαραίτητη η δεύτερη ανανέωση.
Επιλογή μας αυτή τη φορά για την ασφαλή και αδιάλειπτη λειτουργία της ιστοσελίδας, θα είναι η φιλοξενία της σε περιβάλλον wordpress.
Από όλους εσάς ζητάμε τη συμμετοχή σας στην ενημέρωση-επικαιροποίηση του site με πληροφορίες, φωτογραφίες, videos, άρθρα, σχόλια κ.τ.λ.

1998 – Δημιουργία ιστοσελίδας
2010 – 1η ανανέωση ιστοσελίδας
2016 – 2η ανανέωση ιστοσελίδας

Το Ροβολιάρι είναι ένα ορεινό χωριό χτισμένο στο βορειοδυτικό τμήμα του Νομού Φθιώτιδας. Επειδή είναι στην κόψη δύο περιφερειών, ένα μέρος του πατάει μέσα στη Θεσσαλία. Βρίσκεται στα 750 μ. υψόμετρο, έχει συνολική έκταση 20 τ.χλμ. περίπου και εντός ορίων των συνοικιών κάτι λιγότερο από 1 τ.χλμ.. Ο αμφιθεατρικός τρόπος που είναι χτισμένο το χωριό θυμίζει αρχαίο θέατρο. Ο μόνιμος πληθυσμός του είναι 25-30 άτομα (Δεκέμβριος-Μάρτιος), ενώ κατά τη θερινή περίοδο αγγίζει τους 100. Αποτελείται από τρεις κύριες συνοικίες οι οποίες χωρίζονται σε μικρότερες. Τις συνοικίες αυτές χωρίζουν τα δύο μεγάλα ρέματα (ρακαριού και πέρα ρέμα). Η κλίση του εδάφους στον Αλεξέικο, στους Αγίους Αποστόλους και την Μισάκ είναι αρκετά απότομη, ενώ στον Άγιο Γεώργιο είναι πιο ομαλή. Οι καλλιεργίσιμες εκτάσεις του περιορίζονται στην περιοχή της Τσάμως. Την πυκνή βλάστηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελούν κυρίως βελανιδιές, καστανιές, καρυδιές, συκιές, κορομηλιές, μουριές, οπωροφόρα δέντρα, λιγότερες λεύκες και κατά μήκος των ρεμάτων τα πελώρια πλατάνια. Το κλίμα –λόγω υψομέτρου- είναι ψυχρό το χειμώνα και δροσερό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Μπορεί το χωριό να απαρριθμεί λίγους μόνιμους κατοίκους δεν του λείπει όμως η έκταση. Από τη μια άκρη του χωριού ως την άλλη -ενδεικτικά η καταμέτρηση γίνεται από τον Άϊ Θανάση ως την Αγία Παρασκευή-η απόσταση είναι περίπου 2 χλμ. (πράγμα το οποίο μεταφράζεται σε σαράντα λεπτά νορμάλ περπάτημα). Αυτό σημαίνει ότι το Ροβολιάρι είναι σχετικά απλωμένο στο χώρο του και όχι κατά μήκος του κεντρικού δρόμου,όπως γίνεται στα πιο πολλά χωριά που τα διασχίζει ένας κεντρικός δρόμος.
Οι συνοικίες που αποτελούν το χωριό είναι οι εξής: Αλεξέικος, Άγιοι Απόστολοιμε…. ρετιρέ τον Κοκορό και Μισάκ από τη μία πλευρά. Και περνώντας το πέρα ρέμα συναντάμε τη συνοικία του Αγ. Γεωργίου, λίγο πιο ψηλά την Τσάμω και τον Άι Γιάννη, παραπλεύρως την Αγ. Παρασκευή και χαμηλά τη Μότσω.

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ SITE»
ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
«Γειά σας. Είμαι και εγώ ένας γνήσιος ΡΟΒΟΛΙΑΡΙΤΗΣ που μένω στην Αθήνα. Σας ευχαριστώ για το site που φτιάξατε για να μαθαίνουμε και εμείς τα νέα του χωριού μας αφού δεν μπορούμε να το επισκεπτόμαστε συχνά, να μην πω σπάνια. Λέγομαι ΡΙΖΟΣ ΗΛΙΑΣ να γίνω πιο συγκεκριμένος είμαι εγγονός του παλιού προέδρου του χωριού μας αείμνηστου ΙΩΑΝΝΗ ΛΙΑΠΗ. Ευχαριστώ Πολύ.»
ΡΙΖΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
«Το περασμένο σαββατοκύριακο μου δόθηκε η ευκαιρία με φίλους να περπατήσω σε μέρη τόσο εντός του χωριού , όσο και γύρω από αυτό.Με λύπη μου διαπίστωσα ότι στο ρέμα που διασχίζει το χωριό υπάρχουν σκουπίδια πεταμένα. Το ίδιο θέαμα και σε πολλά άλλα σημεία.Θεωρώ ότι θα πρέπει να αναληφθεί μια πρωτοβουλία την άνοιξη , σε συνεργασία με το Δήμο Μακρακώμης , για τον καθαρισμό όλων των περιοχών που υπάρχουν σκουπίδια. Μην μας διαφεύγει της προσοχής το γεγονός πως σε πολλές περιπτώσεις τέτοιες συγκεκντρώσεις σκουπιδιών θεωρούνται υπαίτιες για πυρκαγιές. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑΝΟΣ
«Καλησπέρα σας, ονομάζομαι Σπυρόπουλος Ανδρέας και η μακρινή καταγωγή μου είναι από το Ροβολιάρι.
Είμαι απόγονος του Σπυρόπουλου Ηλία πλέων είμαι από το Νεοχώρι Τυμφιστού. Συμπατριώτες εύχομαι καλή αρχή και εύχομαι κάποια στιγμή να επισκευθώ το χωριό μας. Ευχαριστώ.»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
«Καλησπέρα, θα ήθελα κατ αρχήν να σας συγχαρώ για την ιστοσελίδα που έχετε δημιουργήσει…. καθώς και να τονίσω ότι το χωριό σας είναι πανέμορφο . το ροβολιάρι δεν καλύπτεται καθημερινά απο ιατρό και αυτό είναι γεγονός , αλλα θα ήθελα να διορθώσω και να επισημάνω ότι από τον ιούνιο του 2010 μέχρι σήμερα το επισκέπτεται ο ιατρός του κεντρου υγείας ανά 15 ημέρες ( δηλαδή 2 φορές τον μήνα)… μακάρι όλα τα χωριά να είχαν τον ιατρό καθημερινά… γιατι μενουν άτομα ηλικιωμένα που τον χρειάζονται… αλλά αυτό δεν δύναται να πραγματοποιηθεί καθότι δεν αποτελεί βούληση της πολιτικής αρχής του τόπου… ηθελα να σας επισημάνω αυτο το γεγονός με το μηνυμα μου… και να σας ευχηθω καλές εορτές.
Mε τιμή,
Μαργώνης Ευάγγελος
ιατρος Υ.Υ.Υ ΚΥΜ»
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΩΝΗΣ