Untitled Document

{tab=1998 – 2010}

Ήταν κάπου στις αρχές του 1998 όταν το χωριό απέκτησε τη δική του ιστοσελίδα. Σε μια εποχή που το internet στην Ελλάδα έκανε τα πρώτα του βήματα. Σε όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε έως σήμερα ο δικτυακός χώρος του χωριού αναβαθμίστηκε ελάχιστα και αυτό έγινε τον πρώτο καιρό.

Μπροστά στον καταιγισμό των πληροφοριών, της καθημερινής ενημέρωσης και της απίστευτης εξέλιξης του internet στην Ελλάδα, ειδικά τα τελευταία χρόνια με τις υψηλές ταχύτητες, η ιστοσελίδα μας φάνταζε μεσαιωνική και απαρχαιωμένη.

Γι’ αυτό λοιπόν αποφασίστηκε μια ριζική ανανέωση της ιστοσελίδας μας με αλλαγές και καινοτομίες, το αποτέλεσμα των οποίων θα είναι συμβατό με τη σύγχρονη εποχή. Δεν αρκεί όμως αυτό γιατί θα πρέπει η ανανέωση να συνεχιστεί και μελλοντικά με συχνή ενημέρωση και παρεμβάσεις. Προς επίτευξη αυτού του σκοπού θα χρειαστεί η βοήθεια, η συμμετοχή και η συμβολή όλων με τον τρόπο που ο καθένας μπορεί (δηλαδή αρθρογραφία, σχόλια, φωτογραφίες, video, προτάσεις, ενημερωτικά, e-mails κ.λπ.)

Καλή δεύτερη αρχή!

{tab=Το Ροβολιάρι}

Το Ροβολιάρι είναι ένα ορεινό χωριό χτισμένο στο βορειοδυτικό τμήμα του Νομού Φθιώτιδας. Επειδή είναι στην κόψη δύο περιφερειών, ένα μέρος του πατάει μέσα στη Θεσσαλία. Βρίσκεται στα 850 μ. υψόμετρο, έχει συνολική έκταση 20 τ.χλμ. περίπου και εντός ορίων των συνοικιών κάτι λιγότερο από 1 τ.χλμ.. Ο αμφιθεατρικός τρόπος που είναι χτισμένο το χωριό θυμίζει αρχαίο θέατρο.  Ο μόνιμος πληθυσμός του είναι 25-30 άτομα (Δεκέμβριος-Μάρτιος), ενώ κατά τη θερινή περίοδο αγγίζει τους 100. Αποτελείται από τρεις κύριες συνοικίες οι οποίες χωρίζονται σε μικρότερες. Τις συνοικίες αυτές χωρίζουν τα δύο μεγάλα ρέματα (ρακαριού και πέρα ρέμα). Η κλίση του εδάφους στον Αλεξέικο, στους Αγίους Αποστόλους και την Μισάκ είναι αρκετά απότομη, ενώ στον Άγιο Γεώργιο είναι πιο ομαλή. Οι καλλιεργίσιμες εκτάσεις του περιορίζονται στην περιοχή της Τσάμως. Την πυκνή βλάστηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελούν κυρίως βελανιδιές, καστανιές, καρυδιές, συκιές, κορομηλιές, μουριές, οπωροφόρα δέντρα, λιγότερες λεύκες και κατά μήκος των ρεμάτων τα πελώρια πλατάνια. Το κλίμα –λόγω υψομέτρου- είναι ψυχρό το χειμώνα και δροσερό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μπορεί το χωριό να απαρριθμεί λίγους μόνιμους κατοίκους δεν του λείπει όμως η έκταση. Από τη μια άκρη του χωριού ως την άλλη -ενδεικτικά η καταμέτρηση γίνεται από τον Άϊ Θανάση ως την Αγία Παρασκευή-η απόσταση  είναι περίπου 2 χλμ. (πράγμα το οποίο μεταφράζεται σε σαράντα λεπτά νορμάλ περπάτημα). Αυτό σημαίνει ότι το Ροβολιάρι είναι σχετικά απλωμένο στο χώρο του και όχι  κατά μήκος του κεντρικού δρόμου,όπως γίνεται στα πιο πολλά χωριά που τα διασχίζει ένας κεντρικός δρόμος.
Οι συνοικίες που αποτελούν το χωριό είναι οι εξής: Αλεξέικος, Άγιοι Απόστολοι με…. ρετιρέ  τον Κοκορό και Μισάκ από τη μία πλευρά. Και περνώντας το πέρα ρέμα συναντάμε τη συνοικία του Αγ. Γεωργίου, λίγο πιο ψηλά την Τσάμω και τον Άι Γιάννη, παραπλεύρως την Αγ. Παρασκευή και χαμηλά τη Μότσω.

{tab=Χαιρετισμός}

Το Ροβολιάρι σας καλωσορίζει στην καινούργια του ιστοσελίδα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος είναι ανακαινιστής. Ο Δημήτρης Αναγνώστου του Αθανασίου είναι ιδρυτής και δημιουργός.
Σαν οπαδοί της τεχνολογίας και απαραίτητα χρήστες του internet εκσυγχρονίσαμε την ιστοσελίδα μας. Το internet εκμηδενίζει αποστάσεις, δαμάζει το χρόνο, γεμίζει με γνώσεις. Η σημερινή κοινωνία και οι απαιτήσεις της το καθιστούν απαραίτητο.

Αυτό το εγχείρημα γίνεται με δαπάνη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροβολιαρίου.

{/tabs}